Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Útravaló kezdő gólyáknak

Útravaló kezdő gólyáknak 

A hónapokig tartó várakozás után augusztusban végre minden leendő hallgató a kezében tarthatta a vastag borítékot, mely leendő egyeteméről, főiskolájáról tartalmazott  kulcsfontosságú információkat. Van azonban, amit ezekből a levelekből nem lehet megtudni...Mi lesz másképp?

Bővebben

Pre 1 Next

Sulibörze

  • PDF

 

SULIBÖRZE,

a PÁLYAVÁLASZTÁS legfontosabb helyi fóruma.

Életünk során szinte észrevétlenül hozunk kisebb-nagyobb horderejű döntéseket. Mint akkor is, amikor reggel benyúlunk a szekrénybe és éppen azt a ruhát választjuk, amelyikben aztán remekül érezzük magunkat a nap folyamán. Döntéseink alakítják további lépéseinket, befolyásolják hangulatunkat is.

Életpályánkat tekintve első, legfontosabb döntésünket 14-15 évesen kell meghoznunk, a kamaszkor amúgy is viharos időszakában. A pályaválasztási döntést meghozni egy gyerek számára egyáltalán nem könnyű feladat. A helyzet az, hogy a szülőknek sem. A legjobbat szeretnék a gyerekeiknek, hogy sikerüljön éppen azt az iskolát kiválasztani, ami legjobban megfelel a gyerek képességének, érdeklődésének. Amiből nem csak meg tud majd élni, de a foglalkozását szeretve sikerélményekben is része lesz. Manapság nehezen követhetők az oktatási rendszer és kiszámíthatatlanok a munkaerőpiac változásai. Mi, a veresegyházi KINCS Alapítvány önkéntesei ezért határoztuk el, hogy segíteni fogjuk a gyerekek pályaválasztását.  Ennek már 8 éve.

Azóta minden év őszén SULIBÖRZÉT rendezünk, ahol a Fótról, Vácról, Budapestről, Gödről, Aszódról és Gödöllőről érkező Középiskolák bemutatkozása mellett pályaválasztási tanácsadásokkal igyekszünk az idelátogató diákok és szüleik számára a lehető legtöbb információt átadni. Hogy ezek birtokában a lehető legjobb döntést tudják meghozni. Így lesz ez idén is!

2018. október 6-án szombaton 9 és 13 óra között várunk minden érdeklődő 7.-8. osztályos diákot és szüleiket a SULIBÖRZÉN!

Helyszín: Mézesvölgyi Általános Iskola aulája –Veresegyház, Mogyoródi út 5-7.

Fontos:

A tanácsadásokra a helyszínen lehet jelentkezni, és most is előnyt élveznek a 8. osztályosok! A hetedikesek megértését kérjük, jövőre Ti számíthattok a kitüntetett figyelemre!

A grafológiai elemzéshez hozzatok Magatokkal egy A4-es papírlapra kézzel írt „levelet”. Legyen megszólítás, és a teljes neveteket írjátok alá. A kettő közötti szöveg bármi lehet, a lényeg, hogy fejből írjátok! Itt az íráskép számít, nem a tartalom.

Sok sikert kívánunk!